Codzienna Utworów Lista - Luty 2026

Awatar użytkownika
kuba015
Codzienna Utworów Lista - Luty 2026

Post autor: kuba015 »

MÓJ KOMENTARZ
Za oknem luty był raczej śnieżny i zimny, ale w CULu znowu było gorąco. Punktowo sytuacja niemal bliźniacza do stycznia, bowiem hit lutego zgarnął o jedno oczko mniej niż hit poprzedniego miesiąca, a przewaga nad drugą pozycją ponownie wyniosła właśnie 1 punkt. I tak jak w styczniu, w topowej piątce znalazły się "Guardian" od Poppy oraz "Give Me Something" od OneRepublic, z czymże teraz udało im się jeszcze poprawić swoje dorobki. Jeśli wystarczy im siły w marcu, to mogą śmiało liczyć się w czołówce całego roku. Ale wypada poruszyć temat zwycięzcy tego miesiąca, a jest nim nagranie "Galaxy", za którym stoją francuski producent Kungs i amerykański piosenkarz Theophilus London. Rytmy disco w nowoczesnym wydaniu jak dla mnie są strzałem w dziesiątkę, chociaż jak mamy patrzeć na ilość, to cały czas rock ma duże udziały, co oprócz Poppy pokazują Architects, Bad Omens czy też - może zabrzmi to dziwnie, ale Alice Merton z utworem "Visions". Choć album o tej samej nazwie jest popowy, to w tym konkretnym kawałku jest ten lekki powiew rocka.

PODSUMOWANIE MIESIĄCA - LUTY 2026
16 | 1 | Bruno Mars - I Just Might
15 | 3 | Calvin Harris, Kasabian - Release The Pressure
14 | 11 | Tailgunner - Midnight Blitz
13 | 13 | Zany - Return of the Rebel
12 | 15 | A*Teens - Iconic
11 | 15 | Pendulum & Armin van Buuren & Rob Swire - Sound of You
10 | 18 | Clödie - Nie idealna
9 | 26 | From Ashes To New - Drag Me
8 | 28 | Blasterjaxx - Unfaithful
7 | 30 | Architects - Broken Mirror
6 | 36 | James Hype ft. A.D.O.R. - Behaviour