Codzienna Utworów Lista - Listopad 2024

Awatar użytkownika
kuba015
Codzienna Utworów Lista - Listopad 2024

Post autor: kuba015 »

MÓJ KOMENTARZ
Ścisnęła się czołówka, ale to za sprawą niewielkich zmian w dynamice listy, jakie wprowadziłem przy okazji 2500. notowania. Utwory mogą szybciej wchodzić na wyższe pozycje, ale i szybciej z nich spadać. Dla niektórych to był niezły rollercoaster, np. dla Nicky'ego Romero i Émilie Rachel z nagraniem "Holy", którzy po wylocie ze strefy punktowej nie mieli łatwo, ale w ostatnich dniach listopada wrócili - nie wystarczyło to jednak do końcowego triumfu. Nowy Kwiat Jabłoni spisał się bardzo dobrze i "Burza" może jeszcze narobić trochę szumu. Spośród kilku hardstyle'owych utworów, jakie przez kilka minionych tygodni przewinęło się przez listę, najlepiej radzi sobie "Crossover" od kolabu Da Tweekaz, Used i LePrince, aczkolwiek nie jest to taki stuprocentowy hardstyle, gdyż mamy tu także drum'n'bass. Na tronie natomiast tym razem Włochy. Jeszcze pamiętam "Sinceramente" Annalisy, ale w głowie już od dłuższego czasu mam "Mezzo Rotto". Kawałek Alessandry Amoroso i BigMamy odnosił latem sukcesy w rodzimych oraz polskich radiostacjach, jednak sęk w tym że... rzadko słucham polskich radiostacji :D Dopiero wejście na listy przebojów Eski czy Zetki uświadomiło mi, że kryje się tam choćby taki utwór.

PODSUMOWANIE MIESIĄCA - LISTOPAD 2024
20 | 1 | Lady Gaga - Disease
19 | 4 | Peter Paul - I'm Gonna Run To Hold You
18 | 9 | TUNGSTEN - Lullaby
17 | 11 | Melissa Bonny - Gravitate
16 | 12 | Sub Focus, Katy B - Push The Tempo
15 | 12 | Linkin Park - The Emptiness Machine
14 | 13 | Linkin Park - Heavy Is The Crown
13 | 13 | Tim Montana - Death Row
12 | 15 | Meghan Trainor - Criminals
11 | 22 | Krzysztof Zalewski - Nastolatek
10 | 23 | Daughtry - SHOCK TO THE SYSTEM
9 | 25 | Oskar Cyms - Nie musisz się bać
8 | 26 | The Revivalists - Zombie (Wild Coming Out)
7 | 28 | Audiotricz & Ecstatic - Always & Forever
6 | 33 | Martin Garrix & Sem Vox ft. Jaimes - Gravity
5 | 36 | Maggie Lindemann - Hostage
4 | 40 | Nicky Romero x Émilie Rachel - Holy
3 | 40 | Kwiat Jabłoni - Burza
2 | 41 | Da Tweekaz & Used ft. LePrince - Crossover
1 | 46 | Alessandra Amoroso ft. BigMama - Mezzo Rotto
ODPOWIEDZ