Na początek kilka słów wstępu. Do mojego osobistego Topu zabierałem się od kilku ładnych lat, zawsze coś stawało na przeszkodzie w powstaniu zestawienia. Pamiętam że wyznaczyłem sobie nawet pewną graniczną datę na jego powstanie, było to marzec-kwiecień 2024, i co? I nie udało się.
Ale wkońcu jest, hurra dałem radę...Mój pierwszy Top. Mamy grudzień, zatem delikatny poślizg, ale co tam.
Ogólnie przygotowałem 200 utworów, lecz napewno kilka mi umknęło, i teraz jak mam wszystko ułożone to już sobie przypominam o innych nagraniach, które mogły by być w zestawieniu, ale nic już nie zmieniam, pojawią się zatem zapewne w drugim wydaniu Topu. A co ile będzie Top? Tego jeszcze nie wiem, czy będzie pojawiał się tylko raz do roku w grudniu, czy może pójdę w ślady Forumowego Topu i pojawi się również jego letnia edycja? Nie wiem, zdecyduję kiedyś tam i dam wam znać. Teraz najważniejsze jest te 200 piosenek. Drugą setkę przedstawię na Forum, natomiast najlepszą 100 zagram w radiu Maniak, przez najbliższe 4 soboty, rozpiska poniżej;
sobota 7 grudnia miejsca 100-76
sobota 14 grudnia miejsca 75-51
sobota 21 grudnia miejsca 50-26
sobota 28 grudnia miejsca 25-1
A teraz jeszcze pewna informacja dotycząca Topu...
Jeśli ktoś spodziewa się na moim Topie Led Zeppelin, Queen, Deep Purple czy tego typu wielkie klasyki to może się srodze zawieść, bo to jest Mój Top, czyli najważniejsze utwory z mojego życia, które skrywają jakieś tam historie, albo po prostu w danym czasie były dla mnie bardzo ważne. Po prostu są to utwory, które zostały ze mną już na zawsze, i do których bardzo często wracam i nie wyobrażam sobie abym mógł o nich kiedyś zapomnieć. Zatem tak mocno forsowane przez różne radia na największe hity wszechczasów Rapsodie, Schody do nieba czy inne Kashmiry u mnie napewno sie nie pojawią, bo chociaż też je cenię to jednak nie są to moje ulubione utwory, dla mnie słabsze niż wybrane 200...ale proszę pamiętać, to Mój Top, Moje podwórko, Mój Plac Zabaw
Nie zostaje mi nic innego jak zaprosić was na powolne odkrywanie mojego muzycznego świata.